Sony A9 III

Så er der nyt fra Sony og det er faktisk ret store nyheder. De sidste mange kameraer vi har set har været en stille og rolig udvikling af tidligere modeller.

Nu sker der dog noget helt nyt. Sony A9 III kommer nemlig med en global shutter. Lad os tage et nærmere kig på specifikationerne på A9 III.

Sony A9 III – Specifikationer

 • 24.6MP Stacked Full-Frame Global Shutter Sensor
 • Up til 120 fps Cont. Shooting with AF/AE i raw format
 • Pre-Capture Function kameraet optager automatisk et sekund før udløseren
 • 1/80.000 lukketid – dog kun ved single shot
 • Flash Sync at up til 1/80,000 Sec.
 • 4K 120p 10-bit Video; S-Log3 & S-Cinetone
 • 759-Point Phase-Detect AF med Tracking
 • 8-Stop 5-Axis In-Body Billede stabilisering
 • 9.44m-Dot EVF with 240 fps Refresh Rate
 • 3.2″ 2.1m-Dot 4-Axis Touchscreen LCD
 • Dual CFexpress Type A/SD Card Slots

Som du kan se så fejler specifikationerne på det nye kamera ikke noget. Det er ret imponerende hvad Sony har formået at presse ned i en lille pakke.

De 120 fps vil i mange situationer være lidt en gimmick og derfor har Sony også gjort det nemt at slå det til og fra så man ikke ender ud med alt alt for mange billeder.

Sony A9 III – Galleri

Global shutter – Sony A9 III

Sony A9 III bliver det første spejlløse kamera med en full frame sensor det global udlæsning.

Men hvad er en global shutter så egentlig?

En global shutter fungerer ved at læse hele sensoren på én gang i stedet for at læse data fra sensoren linje for linje, som det er tilfældet med en rullende lukker. Dette eliminerer forvrængning af billedet, der kan opstå, når man tager billeder af hurtige bevægelser.

Her er et eksempel på, hvordan en global shutter fungerer: Hvis du tager et billede af en hurtigt bevægende genstand med en rullende lukker, vil billedet blive forvrænget, fordi forskellige dele af billedet er taget på forskellige tidspunkter. Med en global shutter vil hele billedet blive taget på samme tid, hvilket eliminerer forvrængning af billedet.

Dette er mest et problem med ting i meget hurtig bevægelse, men også en rigtig vigtig ting i forhold til videooptagelser hvor rolling shutter ofte kan ses ved panoreringer.

Global shutter og flash

Arbejder du meget med flash så vil den globale shutter også give dig nogle helt klare og store fordele. Det bliver nu muligt at synkronisere med flashen ved alle lukketider, helt op til 1/80.000 sekund.

Det er altså slut med sorte bare og kampen med high speed flash.

Sony A9 III er uden tvivl et kamera med fart i og det er helt sikkert tænkt til sports fotograferne. Jeg håber dog at vi vil se teknologien brede sig så vi for den globale shutter ude i alle kameraer. Det vil give en større frihed og fleksibilitet.

Sony A9 III – Sample galleri

Sony A9 III

Det bliver spændende at se hvad fotografer rundt omkring kan få ud af dette nye stykke legetøj fra Sony.

Prisen kommer til at ligge omkring de 54.000,- så det er ikke det mest prisvenlige kamera. Jeg er dog sikker på at vi nok skal komme til at se det i brug. Det bør nok også få et par andre producenter til at kigge på hastigheden af deres sports kameraer og ikke mindst teknikken med den globale shutter.

Lad os håbe at teknologien hurtigt siver ned i de billigere modeller, så den kan blive mere alle mands eje.

Jeg håber Sony vil smide et A9 III til Herning så jeg kan få luftet fotograf genet lidt og testet dette nye stykke legetøj.