Canon har haft kæmpe succes med deres R serie, hvor specielt R5 & R6 har været det helt store trækplaster og med god grund. Der er tale om et par fantastiske kameraer.

Nu er Canon så klare med opfølgeren til R6, som selvfølgelig kommer til at hedde R6 Mark II, ligesom på 5D og 6D serierne.

Canon R6 Mark II – Hvad siger Canon?

Canon havde inviteret til pressemøde og et kig på deres nye produkt. Kan sagde under lanceringen følgende: “R6 Mark II er et kamera, der hjælper fotografer til at finde deres flow samt visuelt indhold, der giver modtageren et øjebliks mindfulness.”

Det er selvfølgelig helt fint, men for mig virkede det lidt malplaceret at snakke om i forbindelse med et digitalt produkt de selv kaldte en computer og som kan race igennem 40 billeder på et sekund.

Der blev lagt vægt på et kamera til de hybride content creators. Hvilket selvfølgelig henviser til gode funktioner for både still og video.

Canon R6 Mark II - Sample billede fra Canon

Canon R6 Mark II – Sample billede fra Canon

Deep learning og AI

Canon var også ude og sige at det nærmest var en computer de lancerede. Her hentyder de til at R6 Mark II benytter jeg af deep learning og AI.

Det er primært autofokus som har fået et spark. Hvor kameraet nu kan genkende forskellige motiver og indstille autofokus efter dem. Det er ikke længere kun mennesker og dyr, men også køretøjer, flyvemaskiner, tog og specifikke dyr.

Video

Canon R6 Mark II er selvfølgelig også spækket med video funktioner. Der er mulighed for at optage 4k 60p video, som oversamples fra sensorens fulde 6k output. RAW video er også en mulighed via HDMI output til en ekstern rekorder.

Canon R6 Mark II - Sample billede 2 fra Canon

Canon R6 Mark II – Sample billede 2 fra Canon

Der kan optages i mere en 40 min med 4k 60p og i mere end 6 timer ved 4k 30p, så nogen af overophednings problemerne har Canon fået gjort noget ved.

Det er også muligt at lave slowmotion med 180fps i 1080p.

Canon fortalte også at R6 Mark II kommer med breathing-korrigering, som virker med understøttede objektiver. Det afhjælper problemet med focus breathing, som kan være et problem når der zoomes ved videooptagelse.

Batteri – kan det nu også passe?

Der var en ting jeg virkelig hæftede mig ved i præsentationen og jeg håber da på at det er rigtigt selvom jeg måske er lidt bange for det ikke forholder sig sådan.

Canon R6 Mark 2 benytter samme batteri som R6 & R5 og samme processor. Alligevel blev det sagt at de forbedrede kredsløb skulle give dobbelt så meget batteri. Hvis Canon har formodet at skrue hastigheden op og samtidig halvere energiforbruget, så er det virkelige gode nyheder og jeg glæder mig til at teste det i virkeligheden.

Specifikationer på Canon R6 Mark II

  • Dual Pixel CMOS AF II
  • 24,2 Megapixel
  • 40 fps (elektronisk lukker) & 12 fps (mekanisk lukker)
  • 30 fps pre-shoting RAW burst mode
  • 8-stop billede stabilisering
  • 4k 60p – over sampled video fra fuld sensor
  • 180 fps FullHD video
  • Fokus ned til -6.5EV og ISO op til 102.400

Priser på Canon EOS R6 Mark II

Vejledende udsalgspriser bliver som følger.
Canon EOS R6 Mark II – 23.199,-
Canon EOS R6 Mark II + RF24-105 F4 L IS USM – 33.499,-
Canon EOS R6 Mark II + RF24-105 F4-7.1 IS STM – 25.999,-

Canon R6 Mark II - Sample billede 3 fra Canon

Canon R6 Mark II – Sample billede 3 fra Canon

Jeg ser frem til at teste R6 Mark II

Nu har Canon annonceret det nye kamera og jeg har kort haft det i hånden til presse eventet i sidste uge, men det rigtig sjove kommer når jeg kan få et til test.

Det ser ud til at være et super lækkert kamera Canon kommer med og jeg tror det vil være et stort hit ved rigtig mange. Så det bliver super spændende at få kameraet til test.

Canon R6 Mark II Sample galleri

Her er en lille række sample billeder som Canon har udsendt i forbindelse med lanceringen af R6 Mark 2.