Inden så længe kommer det efterhånden verdens om spændende color run til Danmark. Løbet vil blive afholdt i både København, Herning og Odense.

Hvis du har besøgt deres hjemmeside, set reklamer om det eller bare lige laver en hurtig google søgning. Så tænker du sikkert, som fotograf, hold op det kunne være sjovt at fotografere.

Her må jeg så lige råbe vagt i gevær!!!!

Hvad er det lige der sker når de afholder deres fine løb. Der bliver spredt en masse farvet pulver og det er noget MEGET MEGET fint pulver, det vil sige det kommer ind ALLE steder.

Du skal med andre ikke tage udstyr med til color run, som skal bruges senere.

Det fine pulver kommer ind i både kameraer og objektiver. Billederne herunder er fra objektiver der har været brugt til fotografering under et color run. De taler vist deres tydelige sprog om hvorfor du skal tænke dig om en ekstra gang.

Front element på objektiv efter color run

Front element på objektiv efter color run – hvor alt udvendig støv er fjernet. – Image: https://www.lensrentals.com/

Når man tænker på at objektivet allerede er gjort rent på yder siden så er det godt nok meget støv der er kommet ind.

Kanten under yderste glas

Kanten under yderste glas – her er fuldt at farvet støv – Image: https://www.lensrentals.com/

Her ses kanten under det yderste glas i objektivet her burde være helt rent – som det tydeligt ses er det langt fra tilfældet.

Anden linse gruppe - støvet

Selv i anden linse gruppe dybt inde i objektivet er der meget støvet – Image: https://www.lensrentals.com/

Vat pind - rengøring af gear

Her ses en af mange vat pinde brugt til rengøring af de gear der flytter focus – Image: https://www.lensrentals.com/

Støv i søgeren på kameraet

Støvet kommer ikke kun ind i objektivet, men ses her på indersiden af søgeren. – Image: https://www.lensrentals.com/

Alt i alt er det et meget lidt kønt syn hvor man tydeligt kan se at støvet kommer ind alle steder og ødelægger udstyret. Her er et billede af et objektiv hvor det yderste lag er fjernet….

Objektiv ødelagt af color run

Yderste lag fjernet på objektiv og vi ser hvor meget støv der er kommet ind – Image: https://www.lensrentals.com/

Pas på og brug ikke udstyr der skal overleve

Har du planer om at skulle fotografere til color run skal du altså passe rigtig rigtig godt på dit udstyr eller måske er det bedste bare at holde sig langt væk.

Nu kan du så sige jamen det skal bare være pro udstyr der er weather sealed og bla. bla. bla….. udstyret på billederne herover, som kommer fra https://www.lensrentals.com/ er pro udstyr der er weather sealed så nej det hjælper ikke.

Støvet er lavet af meget små fine partikler, som er lavet til at klister sig fast på deltagerne i løbet. Det betyder også at støvet sider fast og ikke bare kan pustes af.

Objektiverne på billederne er helt nye og har kun været brugt engang og det var til color run.

Må og skal du fotografere til color run er min bedste anbefaling enten en meget lang tele så du kan stå mange mange meter fra støvet eller et undervandshus af en slags så du ved dit kamera er pakket forsvarligt ind. Hvis du vælger undervandshus så husk at rengøre det grundigt inden du åbner det.

Pas på dit udstyr hvis du skal til color run….. og pas på dig selv, hvis dit kamera ser sådan ud invendigt hvordan ser dine lunger så ud efter at have indåndet det…..