Jeg er som nogen ved lige startet i nyt arbejde her i januar og skyder nu for Bestseller mærket Mama-Licious. I den forbindelse har jeg været ved at gøre mit nye studie klar til brug.

En af de ting jeg har skulle have lavet er V-flats.

V-flats

V-flats

Her vil jeg fortælle lidt om hvordan jeg har lavet dem, læs videre og se hvordan.

V-flats består kort fortalt af to plader som er sat sammen lags den ene side. De er hvide på den ene side og sorte på den anden.

De kan bruges til rigtig mange ting og er super dejlige at have i et studie. De kan bruges som reflektor, til at blokere for lys og den sorte side til at dræbe reflektioner. Anvendelserne er kort sagt mange.

Faktisk er det ret simpelt at lave v-flats problemet er at finde nogle gode materialer. Det må ikke være for tungt og den sorte side må ikke være blank.

I Bestseller har vi en afdeling som hedder printhouse. De står for at printe en masse ting for hele virksomheden. Over ved dem fandt jeg nogle plader som de normalt printer eller monterer prints på.

Hvid og sort plade til v-flats

Hvid og sort plade til v-flats

Den hvide plade er 10mm og den sorte 5mm. Begge plader vejer ikke ret meget, men har en god stivhed hvilket gør dem ideelle til v-flats.

Den hvide plade kunne jeg få på mål hvor imod den sorte allerede var udskåret. Det passede dog rimelig fint i størrelse med to sorte sat sammen.

De sorte plader var 140x100cm så jeg fik skåret 4 hvide plader i 140x200cm. Planen var så at lime de sorte plader på den ene side af de hvide.

Jeg droppede dog limen og brugte i stedet dobbelt klæbende tape.

V-flats sammen klæbning af plader

V-flats sammen klæbning af plader

Her ses pladerne efter montering.

V-flats - sorte plader monteret

V-flats – sorte plader monteret

Størrelsen på en plade er nu 140x200cm.

Hvide plader burde være til at finde, de sorte er nok en del svære. Der er dog ikke nogen der siger at det skal være plader.

Hvis de hvide plader du finder er stabile nok til at stå selv, kunne en løsning være at klipse sort molton fast på pladen.

Gaffa tape skal der til. Pladerne skal selvfølgelig sikres så de ikke sider og flapre, det gøres nemt med gaffa tape.

V-flats tapening af samlinger

V-flats tapening af samlinger

Jeg har brugt sort gaffa til at samle de to sorte plader og hvid på kanten hele vejen rundt. Det betyder ikke det helt store og har du kun sort tape så kan det fint bruges til det hele.

Nu er de enkelte plader færdige og skal bare sættes sammen. Det kunne sikkert gøres på mange smarte måder. Den simple var dog bare at bruge nogle stykker gaffa tape.

V-flats samling i ryggen

V-flats samling i ryggen

Her er det vigtigt at sørge for der er lidt tape til overs. Hvis ikke, kan du ikke justere vinklen på pladerne eller vende dem rundt så du for hvid på ydersiden.

De færdige v-flats

V-flats

V-flats

V-flats

V-flats

Som i kan se er det ikke så svært at lave v-flats. Den svære del er at finde nogle gode materialer. Prøv og besøg jeres lokale skilte mager og se om han ikke har noget der kan bruges.

Ellers er det på jagt i byggemarkeder. Det vigtige er at materialet er let og stift.¨

Størrelsen på mine flats er 200cm i højden og 140cm i breden pr. plade. Højden vil jeg klart anbefale ligger omkring de 200cm. Så er i sikker på at kunne have dækket hele modellen ind i højden.

De sorte plader jeg fik var 140cm derfor blev mine plader gode store, men 100cm skulle fint kunne gøre det.

Er der spørgsmål så smid endelig en kommentar.

Hvis du rigtig er i gør det selv humør kan du også taget et kig på min diy beauty dish.