Kender i det når det er alt for lang tid siden man har set en af sine gode venner? Der var vist igen tvivl om at det var tilfældet for Jakob Kjøller og mig. Det er det der med at arbejde og hverdagen kommer i vejen og gør det hele svært. Da der var plads i kalenderen og Jakob spurgte om vi skulle tage en dag med street foto var jeg derfor hurtig til at sige ja.

Til historien høre at vi bor i hver vores ende af landet. Vi blev derfor enige om at mødes på halvvejen og hoppede i bilerne og racede til Odense.

Lidt om Odense

Odense er en af Danmarks ældste byer og nævnes første gang på skrift i år 988. Under Odense ligger resterne af en af de seks kendte trelleborgeNonnebakken. Navnet Odense stammer fra vikingetiden. Ifølge Snorres kongesagaer kommer navnet af Odinsø, hvor guden Odin skal have boet. Odense har siden sin grundlæggelse været en af Danmarks førende byer og var indtil slutningen af 1800-tallet den største efter København.

Byens ældste kvarter rummer mange gamle bindingsværkshuse, bl.a. Ejler Rønnows Gård, Østerbyes Gård og Pernille Lykkes Boder, som indgår i det kulturhistoriske bymuseum, Møntergården.[2]

Odense Domkirke, Skt. Knuds Kirke, rummer fire kongegrave: Knud den Hellige efter hvem kirken er opkaldt, Erik 3. Lam – hvis nøjagtige gravsted ikke kendes – og overført fra den nedrevne Gråbrødrekirke Kong Hans og Christian 2..[3][4] Foruden de to førstnævnte døde også Frederik 4. i byen, på Odense Slot,[5] som i dag er hjemsted for kommunens by- og kulturforvaltning.

Digteren H.C. Andersen er født og opvokset i byen. Odense var i 1805, da H.C. Andersen blev født, Danmarks næststørste by med ca. 6.000 indbyggere (og 500 større husdyr), hvoraf ca. 50 % tilhørte den fattige underklasse, og ca. 10 % af byens borgere var subsistensløse. Han, og andre, kaldte alligevel byen Lille København.[6]

Under industrialiseringen midt i 1800-tallet sprængte Odense sine middelaldergrænser og bredte sig i alle retninger. Industrimagnaten C.F. Tietgen var fra Odense, ligesom fabrikanten Thomas B. Thrige. Thriges gamle fabriksbygninger i Skibhuskvarteret eksisterer stadig og har siden februar 2007 dannet rammen om Bazar Fyn med varer fra det meste af verden.

Odense – Wikipedia

Selvom vi endte med en blæsende og temmelig grå og kold dag så var det alligevel fantastisk at komme ud. Vi fik nørdet foto, drillet hinanden, taget billeder, vendt verdenssituationen og hyggede os.

Det var fantastisk givende at komme afsted og få lov til at nyde foto uden der var et pres på for at skulle lave noget. Det svære kan ofte være at komme afsted, men det er bare med at komme op af sofaen og i gang. Tag den gå tur med kameraet og lad værd med at finde undskyldninger. Det behøver ikke være en tur til Odense med venner, alt giver noget. En gåtur i dit lokale hood i en halvtime vil også give dig noget.

Redigering i Capture One

Nu har der været en del tekst, men i skal selvfølgelig heller ikke snydes for billeder. Jeg har sorteret og redigeret billederne i Capture One. Det har jeg optaget og undervejes fortæller jeg lidt om det. Videoen er lang, men det kunne jo være der gemte sig noget spændende viden, som du kunne bruge.

Har du ønsker eller spørgsmål til en video så skyd løs så skal jeg se hvad jeg kan gøre 🙂

Billede galleri – Odense Street foto