Jeg har aldrig gjort det vilde ud af action fotografi, men jeg er altid frisk på at prøve noget nyt. Jeg har fornylig været på en kort ski tur til Sverige. Desværre havde vi kun to dage på pisterne. Det gav alt for lidt tid til både at nyde turen ned af pisten på snowboardet og skyde billeder.

Det var jo ferie så min prioritering var klart at jeg selv skulle have en masse ture ned af pisten. Lyset var heller ikke optimalt, men jeg var heldig at få lidt fornuftigt lys sidst på anden dagen. Det skulle selvfølgelig udnyttes. Jeg slog et smut over i snow parken hvor der var en flok unge mennesker som havde ret godt tjek på det.

Her er lidt af hvad jeg fik skudt på den lille time jeg brugte med kameraet fremme.

Snowboard hop sekvens

Snowboard hop sekvens (1)

Første billede her er en sekvens af billeder der efterfølgende er langt sammen i Photoshop. Jeg brugte mit Canon EOS 5D Mark II som desværre ikke har så mange fps, men jeg syntes alligevel resultatet er blevet rimeligt.

Snowboard i luften

Snowboard i luften (2)

Snowboard nitro

Snowboard nitro (3)

Billede to og tre her viser et par snowboardere i luften. Begge er skudt med mit Canon 70-200L F2.8 IS. Der er skudt i modlys og farverne er kølet ned både og tonet i blå kolde toner.

Ski Cross (4)

Ski Cross (4)

Ski Cross (5)

Ski Cross (5)

Det var ikke kun snowboard folket der kunne imponere. Der var nogle som havde utrolig godt styr på deres to brader og kunne lave de vilde stunts. Her igen skudt med Canon 70-200L, imponerende som den optik klarer modlys, der er ikke brugt modlys blænde på nogen af billederne.

Snowboard i luften (6)

Snowboard i luften (6)

Snowboard grab (7)

Snowboard grab (7)

Sidste billede her er skudt med Canon EF 16-35L F2.8 II. For mig giver det en fed effekt at komme tæt på action og få vist noget af det flotte miljø.

Første gang jeg har fotograferet folk på ski, men forhåbentlig ikke sidste. Det var en super fed oplevelse og klart noget jeg vil anbefale folk at prøve skulle de få muligheden for det. Jeg håber selv at kunne komme til at lave meget mere action fotografi, ikke kun snowboard og ski men generelt. Så sig bare til hvis du har en opgave der skal løses i alperne eller andet steds  🙂