Nye Canon objektiver

Så er der nyt fra Canon i form af hele 3 nye objektiver. Canon RF 200-800mm, Canon RF 24-105mm F2.8 og Canon RF-S 10-18mm.

Alle 3 objektiver vil komme i handlen allerede i december i år, så det er bare med at få et skrevet på ønskesedlen.

Canon har desværre ikke fået nogen test eksemplarer endnu, men de skulle være på vej og jeg satser selvfølgelig stærkt på at få testet det igennem. Især den nye 200-800 virker som et ret spændende optik, så det bliver sjovt at se hvordan den klarer sig i test.

Canon RF 200-800 mm F 6.3-9 IS USM

Canon har netop annonceret et nyt objektiv til deres spejlløse RF-system: Canon RF 200-800mm f/6.3-9 IS USM. Det er et super-telezoomobjektiv, der dækker et stort brændviddeområde fra 200mm til 800mm. Objektivet er ikke et L-serie objektiv, men det har den klassiske hvide farve. Det har også en USM-motor og billedstabilisering.

Objektivet er designet til at være overkommeligt og letvægts for fotografer, der ønsker at fange motiver på lang afstand, såsom natur, dyreliv og sport. Det har en fortrinsvis langsom blænde på f/6.3-9, hvilket betyder, at det kræver meget lys eller høj ISO for at opnå en god eksponering. Det kan også påvirke autofokussens hastighed og nøjagtighed, især i svagt lys.

Objektivet egner sig derfor nok primært til udendørs motiver og ikke så meget i halvmørke sportshaller.

Det ser dog også ud til at være et super optik til prosumer folket og ikke mindst fugle fotograferne. Jeg glæder mig til at teste den ude i den virkelige verden. At vi nu har en max blænde på 9 gør at den også kan bruges med teleconverter så vi faktisk kan komme helt op på 1600 mm.

Canon 200 - 800 mm objektiv

Canon RF 200-800 mm ikke et L objektiv

Selvom farven er hvid så er der ikke nogen rød ring og der er ikke tale om et objektiv i Canons L serie. Canon lover dog stadig høj kvalitet og objektivet har gummiringen ved mount så det skulle gerne være rimelig vejrbestandigt.

Fordelen ved at det ikke er et L objektiv er at det er til at betale.

Levering er sat til i december 2023 og priser kommer til at ligge lige under de 20.000,-

Canon RF 24-105mm F2.8 L IS USM Z

Canon RF 24-105 mm F2.8L IS USM Z

Canon annoncerer også Canon RF 24-105mm f/2.8L IS Z. Det er et standard zoom objektiv, der dækker et populært brændviddeområde fra 24mm til 105mm. Objektivet er et L-serie objektiv, hvilket betyder, at det har høj optisk kvalitet, vejrbestandighed og robusthed. Det har også en USM-motor og billedstabilisering.

Det mest bemærkelsesværdige ved dette objektiv er, at det har en helt ny power zoom-funktion, som gør det muligt at zoome ind og ud med en knap på et lille stykke tilbehør på objektivet. Dette er især nyttigt for videofotografer, der ønsker at lave glatte zoom overgange. Det er det første objektiv af sin slags i RF-systemet, og det viser, at Canon er villig til at innovere og udforske nye muligheder med det nye fatning.

Den lille Power Zoom adapter gør det også muligt at indstille forskellige hastigheder så man holder en jævn hastighed.

Objektivet vil koste omkring 30.000 danske kroner, og det vil være tilgængeligt i december. Det vil også være kompatibelt med Canons RF-extendere, som kan øge brændvidden med op til 2x.

Power Zoom adapteren vil dog først ramme handlen herhjemme i 2024, præcist hvornår ved vi ikke endnu. Selvom det lyder lækkert med Zoom adapteren tænker jeg dog stadig det er noget man virkelig skal have brug for. Den lille og billige udgave har en pris på 9.799,-

Canon har allerede 24-70L F2.8 og 24-105L F4, nu kommer der så en tredje og lidt anderledes optik der tilbyder en høj lysstyrke og en alsidig zoom. Der er ingen tvivl om at den vil kunne bruges i mange forskellige genrer, såsom landskaber, portrætter, mode, bryllup og mange flere.

Har man ikke brug for F2.8 vil nogle fotografer nok foretrække den eksisterende Canon RF 24-105mm f/4L IS USM, som er mindre, lettere og billigere.

Canon RF-S 10-18 F4.5-6.3 IS STM

Canon RF-S 10-18 F4.5-6.3 IS STM

 

Nu skal det hele jo ikke være i den helt pris tunge ende, som bliver svært at få råd til at ligge under juletræet. Der kommer nemlig også et objektiv i RF-S serien, som passer til Canons crop kameraer. Det drejer sig om Canon RF-S 10-18mm f/4.5-6.3 IS STM, et objektiv, der er målrettet mod vloggere og instagram rejse folket.

Canon RF-S 10-18mm f/4.5-6.3 IS STM er et ultra-vidvinkel objektiv, der giver os et meget bredt synsfelt på 10-18mm, hvilket svarer til 16-29mm på et full-frame kamera. Det gør det perfekt når vloggerne skal have sig selv i fokus og samtidig vise en masse af baggrunden.

Med god billedstabilisering, bredt synsfelt, lav vægt (150 gr.) og lav pris er der ingen tvivl om at Canon her forsøger at fange content creators, som i forvejen bruger deres crop serie af kameraer.

Den skulle som de fleste andre ting gerne ramme markedet i december og listeprisen er sat til 3.249 danske kroner.

 

Skal du ud og have nyt objektiv?

Hvad synes i om de nye objektiver? Er du på vej i forretningen eller ved at skrive et på ønskesedlen? Skriv gerne jeres kommentarer nedenfor. Jeg vil gerne høre jeres meninger og forventninger.