Så er det blevet tid til en lille lys tutorial mere. Husk at der efterhånden er en rimelig samling af dem her på bloggen. Du kan se en liste over lys tutorials her.

Billedet i denne lys guide kommer fra turen jeg havde på Fermaten tidligere på året. Modellen er Vaida Mary Jane, og hold da op, hun har et fantastisk ansigt.

Nå ikke mere snak her er billedet vi skal kigge på hvordan er lavet.

Mode portræt med lys tutorial

Mode portræt med lys tutorial

Læs videre og se hvordan billedet er lavet. 

Lyset

Billedet her er taget med en blanding af dagslys og kunstigt lys fra led lamper. Langt den største del af lyset i billedet kommer fra de store frostede vinduer bag Vaida.

For at kaste noget af dette lys tilbage er der brugt en lille reflektor, som lige kaster en smule lys tilbage i ansigtet af Vaida.

Det røde lys kommer fra en række LED lamper som sider rundt langs vinduets kant ved gulvet. De bliver normalt brugt til at farve det matte glas i forskellige farver når det er mørkt ude.

Vaida har et ansigt der er så stærkt at det uden problemer klarer lidt lys nede fra. Jeg valgte derfor at bruge det røde lys. Jeg syntes det giver en helt anden fornemmelse i billedet.

Her er et diagram over opstillingen.

Lys opsætning til mode portræt i modlys

Lys opsætning til mode portræt i modlys

Teknik

Billedet er taget med Canon EOS 5D Mark II og Canon EF 135mm L F2.

Lukketid: 1/125 stk.
Blænde: F2
ISO: 400

Jeg har nu forsøgt at forklarer min lys opstilling så godt som muligt. Modlys billeder har aldrig været det nemmeste at lave og hvis du har nogle spørgsmål så skyd endelig løs 🙂