Dit kamera har en indstilling der hedder hvidbalance og det er helt sikkert en funktion du bør lære at kende.

Jeg var i går lørdag en tur i Hvidesande på den vestjyske kyst. Turen var en hygge tur, men jeg havde selvfølgelig kameraet over skulderen.

Turen var som sagt ikke en rigtig foto udflugt men bare en hyggelig går tur. Det blev dog til et par billeder som var helt ok. Det ene billede viser meget godt hvorfor du skal lære hvad hvidbalance er.

Hvidbalance eksempel

Hvidbalance eksempel

Billedet herover viser hvad hvidbalance betyder for et billede. Billedet er delt op og den venstre del er taget med auto hvidbalance. den højre har jeg manuelt sat hvidbalancen.

Hvidbalancen har altså meget med farverne i dit billede at gøre. Hvad der er rigtigt og forkert kan man snakke længe om, men har kan jeg bedst lide den varme version.

Altså lær at bruge din hvidbalance og værd ikke bange for at bruge den kreativt. Brug farverne til at skabe det billede du ønsker og lad ikke altid automatikken bestemme.

Her er de to billeder i fuld størrelse.

Hvidbalance - Auto

Hvidbalance – Auto

Billedet her er taget med hvidbalancen indstillet til automatik på mit Canon EOS 5D Mark II.

Hvidbalance - Manuel

Hvidbalance – Manuel

Billedet her er skudt med med manuel hvidbalance. Jeg indstillede mit Canon EOS 5D Mark II til “K” som står for kelvin. Jeg satte i menuen kelvin værdien til 10.000 – Det giver det meget varme billede og der er ikke behov for at pille i Photoshop eller andre programmer.

Håber det giver dig mod på at lege lidt med hvidbalancen på lige netop dit kamera. Laver du nogle gode billeder eller har måske et liggende i skuffen så smid et link i en kommentar og lad os se det.