Vær realistisk

Mange, især piger, går med drømmen om at blive model. Jeg tror det er meget vigtigt, at man tænker sig rigtig godt om og afklare sine egne forventninger. Tænk over hvad der er realistisk. Man kan mene hvad man vil, men hvis man virkelig skal slå igennem som model og være i et af de store bureauer, så stiller det nogle krav til højde og vægt.

Det betyder heldigvis ikke, at du ikke kan være model og stå foran et kamera, da der ingen krav er til udseende for at stå foran et kamera, dette er vigtigt at huske på. Det er dog også vigtigt at du er realistisk omkring tingene, det vil gøre dine oplevelser bedre.

Sæt dig ind i, hvad krav der er, hvis du drømmer om at blive optaget af de store bureauer. Hvis du er 30 cm. for lav, så er drømmen nok langt væk. Det er sikkert ikke umuligt, men kampen bliver hård og det er kun en fordel at være klar over dette, inden du kaster dig ud i det.

Fitness model af Herning fotograf Theis

Fitness model af Herning fotograf Theis

Pas på dig selv som model

Dette punkt er meget vigtigt, både for dig som model, men også for alle vi andre. Du skal passe på dig selv! Her er det mest åbenlyse selvfølgelig, at man skal tænke sig om, når man mødes med fremmede mennesker.

Når det er sagt, er der  heller ikke nogen grund til at være overbekymret. I lille Danmark er de fleste mennesker selvfølgelig helt tilforladelige. Så vær ikke unødvendigt skræmt og lad det ikke holde dig tilbage. Snak med folk og lyt til din mavefornemmelse. Så vil du formentlig godt kunne mærke, hvis det hele virker lidt lusket.

Sørg for, at du ikke går for meget op i vægt og udsenede. Det sker desværre, at folk bliver syge og kan blive udsat for spise forstyrrelser. Derfor er det vigtigt, at du selvom du gerne vil være model, sørger for at spise korrekt. Både fordi du skal holde dig rask, men også fordi en god kost er vigtig for din udstråling.

Så pas på jer selv!

Portræt af Herning fotograf Theis

Model portræt af Herning fotograf Theis

Model kend dine grænser og afstem

Jeg har flere gange hørt historier om både modeller og fotografer, der har følt sig presset i situationer. Et godt råd er, at sætte dig ned og tænke over, hvad du har lyst til, og måske endnu vigtigere, hvad du ikke har lyst til.

Den åbenlyse omhandler selvfølgelig påklædning. Vil du lave undertøj- og bikini billeder, eller kun billeder, hvor du er fuldt påklædt? Gør det en forskel, om det er på location eller i studie? Gør det en forskel, om du kan have en veninde eller din søster med?  Gør det en forskel om det er betalt, eller TFP (Time for Pictures)?

Alt dette skal man både som model og fotograf tage stilling til. Få gjort op med dig selv, hvad du har lyst til. Når du så har gjort dette, så er det meget vigtigt, at du får afstemt med dine kreative samarbejdspartnere. Hvis alle ved hvor grænserne går, så bliver det en nemmere og bedre dag for alle.

Husk også, at dette ikke kun behøver gøre sig gældende for påklædning. Det kan også være spørgsmål som:  Vil du fx have taget billeder sammen med andre, have taget billeder på offentlige steder, have taget billeder med dyr, have taget billeder med religiøs islet og meget meget mere.

Det vil selvfølgelig ofte være fra gang til gang, men sørg for at tage stilling til det og afstem med de andre.

Model billede af Herning fotograf Theis

Model billede af Herning fotograf Theis

Deltag aktivt som model – hvad skal i lave?

Ofte ser man opslag på facebook eller modelhjemmesider, hvor en model søger en fotograf. Jeg modtager også jævnligt privat beskeder og e-mails fra modeller, som gerne vil have lavet billeder. Desværre er både opslag og beskeder ofte slået op eller sendt, uden modellen har tænkt ret langt.

Der spørges typisk efter TFP. Dette ligger jo op til et kreativt samarbejde. Derfor overrasker det mig, når det kommer bag på modeller, at jeg spørger dem hvad de har i tankerne. Hvis de kontakter mig omkring billeder går jeg næsten ud fra, at de har gjort sig nogle tanker.

Ofte er det desværre sådan, at de ikke rigtig ved hvad de vil lave. De ved måske, at de ikke vil lave noget nude eller undertøj – fint med mig. Men hvad er det så du vil lave? Helt overordnet; Er det mode, portræt, fine art eller hvad snakker vi om? Kort sagt, har du tænkt over hvad stil det skal være?

Når vi laver TFP, så må input meget gerne komme fra både fotograf, model, makeup artist og evt. andre kreative som er involveret i processen. Selvfølgelig kan en fotograf have en god ide, men sørg også for selv at deltage. Kom med ideer og forslag og gør dig nogle tanker om, hvad der skal laves.

Vær med til at planlægge det hele, hjælp med at finde location, tøj, props, andre modeller, inspirations billeder osv. Hvis du er en del af teamet er jeg 100% sikker på, at du får bedre billeder med hjem.

Mode model af Herning fotograf Theis

Mode model af Herning fotograf Theis

Også dit ansvar

Denne her ligger sig lidt op af den tidligere, men ja, det er også dit ansvar. Det er ikke kun fotografen eller makeup artisten der står for dagen. Når i skyder TFP så må det forventes alle deltager, så hjælp med det du kan.

Det kan være alt fra at sørge for transport, til at være den der sørger for mad eller snacks, så i kan holde jer igang. Det kan også være det er dig, som løber den ekstra tur op i bilen, for at hente tøjet eller den taske, makeup artisten ikke kunne have.

Alle er en del af holdet og alle hjælper hinanden med at få et godt resultat. Så fordi du er model, betyder det ikke, at du skal være på sidelinjen til du træder foran kameraet.

Det er også dit ansvar, at det bliver en god dag 🙂

Beauty model af Herning fotograf Theis

Beauty model af Herning fotograf Theis

Kom forberedt

Ja overskriften siger jo næsten det hele, men jeg har desværre selv oplevet, og flere gange hørt om, modeller der kommer meget uforberedt. Det at forberede sig til et shoot, kan være mange ting. Det er blandt andet at være med i processen før, så du ved hvad der skal ske.

Det kan være du skal have noget med – så husk det, alle regner med dig. Det kan være du skal posere på en speciel måde. Jamen så sørg for at øve dig i det, inden dagen. Fotografen bruger også tid på at sætte sig ind i udstyr og teknikker på forhånd.

At være forberedt, betyder også, at du IKKE går i byen dagen før et shoot. Det er altså nitten, hvis en model møder op med tømmermænd og ser lidt slidt ud. Det bliver altså bare ikke det samme. Vælger du at bruge andres tid, jamen så vis respekten for det og vent med at drikke dig fuld til næste weekend.

Sørg for at være frisk og veludhvilet, du skal gerne stråle og tage dig bedst muligt ud, og det gør du bedst på en god nats søvn 🙂

Tænk også over at spise ordenligt, så din hud er god på dagen. Hvis der er en makeup artist, så tjek op på, hvordan hun/han ønsker du kommer – for det meste vil det være helt uden makeup.

Tænk over hvad tøj du tager på, når du tager hjemme fra. Løst tøj er den bedste løsning – stramt tøj kan sætte mærker i din hud, som man skal vente på forsvinder eller bruge tid på at redigere. Tænk også over, hvad undertøj du har på, også selvom du ikke skal fotograferes i det. Det kan være, man kan se en strop fra din BH og de højtaljede trusser går måske op over buksen. Tænk det godt igennem og hav evt. flere muligheder med. Hudfarvet er god til at gemme, men nogen gange kan det peppe et sæt op, hvis man kan se kanten af en sort eller hvid BH strop.

Fashion model af Herning fotograf Theis

Fashion model af Herning fotograf Theis

Overhold aftaler

Det siger sig selv, eller gør det? Jeg hører desværre ofte om modeller, der ikke overholder aftaler. Jeg har også selv stået i situationen, og det er altså sagt på godt jysk – træls.

Det er meget meget meget vigtigt at du overholder dine aftaler. Sørg for at være der til tiden og for at have det med, du har lovet. Vær sikker på, at du har sat tid af til det. Modeller der kommer til tiden og starter med at sige;  “jeg er altså nød til at gå klokken 14“, holder ikke, hvis forventningen er at skyde til klokken 17.

Så vis ansvar og overhold dine aftaler, det betyder rigtig meget. Hvis du ikke kan dette, bliver det meget svært at få aftaler i hus fremover. Folk gider ikke bruge tid på at planlægge noget, hvis du alligevel aflyser, ikke har sat tid af eller ikke dukker op. Hav respekt for folks tid og deres arbejde, lige så vel, som de skal have for dig og dit.

Selvfølgelig kan du blive syg, men så sørg for at melde det ud i god tid, og forsøg med det samme at se om i kan finde en ny dag.

Hvis du er afhængig af offentlig transport, og der bliver forsinkelser, så ring og fortæl hvad der sker. Sørg også for at være ved telefonen, så de andre deltagere kan få fat i dig, hvis der skulle være behov for det.

Vis billeder – vi vil se hvem du er

Det her er et af de punkter, som virkelig kan undre mig. Det er en kreativ branche hvor det drejer sig om at skabe noget visuelt. Hvordan kan man så som model, søge en fotograf, uden at vise nogen billeder.

De fleste fotografer har en hjemmeside, og er man erfaren model i bureau giver det sig selv. Det gør det bare ikke, når man er ny og kæmper for at få nogle fede shoots.

Jeg siger ikke du skal have en hjemmeside, det er ikke nødvendigt, men sørg for at have en mappe på din facebook profil som er åben. Det første en fotograf eller makeup artist gør, når du spørger efter et samarbejde, er at kigge efter billeder.

Lav en mappe med nogle billeder, og sørg for at alle kan se dem, også folk du ikke er venner med. Alternativt kan du sørge for at have et galleri, som man kan tilgå, uden at skulle oprette sig på en eller anden side. Der findes en del gode sider derude som du kan bruge til at vise dit arbejde.

Fashion model - Herning fotograf Theis

Fashion model – Herning fotograf Theis

Hvilke billeder skal du så vise?
Du skal vise nogen, der viser hvem du er. Her snakker vi altså ikke billederne fra disko dasko i weekenden. Sørg for, at der er nogle vellignende billeder. Det vil sige, nogen som er rimelig nye. Har du fået klippet 30 cm hår af, så er det nok en god ide at vise det.

Det er også en rigtig god ide, med nogle billeder som er tydelige og til at se. Sørg for, at man kan se din figur og dit ansigt. Stil dig ikke foran spejlet, men find et sted hvor der er ordentlig lys og få en til at hjælpe dig med at tage billedet.

Vis lidt forskelligt – har du før lavet model billeder så vis dem endelig, men du må også meget gerne vise nogen uden en masse makeup og det helt specielle tøj. Vi skal se hvad der er at arbejde med, til lige netop det projekt vi skal lave.

Modellerne på denne side ligger på ingen måde under for teksten og er kun vist af hensyn til visuel interesse – de er alle skønne at arbejde med 🙂

Vil du se flere af mine model billeder kan du tjekke dem under mode fotograf

Husk også at følg med på Facebook for flere tips og tricks