Har du prøvet at redigere video fra et Canon EOS 5D Mark II på en PC ???  Hvis du har ved du helt sikkert at det for at sige det pænt er a pain in the ass. Faktisk er det nødvendigt at konvertere videoen før det er muligt at arbejde med den.

Adobe har dog nu gjort noget ved ydelsen i deres Adobe Premire. De har lavet en ny motor til håndtering af video. De kalder den Mercury og den ser ud til at løse mange af vores problemer med ydelse.

Tag et kig på videoen herover og se hvor nemt den arbejder med f.eks. video fra 5D Mark II og native 4k RED materiale. Der er ingen tvivl om at ydelsen er hævet markant.

Det ser dog ud til at der er en lille hage ved løsningen. Den benytter nemlig CUDA teknologi fra NVIDIA. Det vil sige at den kun kan benyttes med NVIDIA kort. Faktisk er det endnu være end det. Du kan nemlig kun bruge nogen bestemte NVIDIA kort og der er desværre ikke tale om de billigste på markedet.

Nvidia Logo

Nvidia Logo

Indtil videre ser det ud til at Mercury kan kører med følgende kort: GeForce GTX285 – Quadro FX 3800, 4800, 5800 og CX.
Jeg har pt. selv et GTX260 kort i min primære arbejds station, men hvis denne teknologi holder hvad der bliver vist i videoen er der ingen tvivl om at en opgradering er på vej.

Jeg tror og håber meget på at Adobe vil lade denne nye teknologi komme med i Premiere CS5. Mandag den 12. april viser Adobe den nye CS5 pakke frem og der bliver vi forhåbentlig klogere.

Lad os alle krydse finger for at Adobe offentliggør Mercury mandag som en del af CS5 og at NVIDIA vil understøtte flere og billigere kort i fremtiden.