Det er tid til endnu en lys tutorial i bedste strobist stil her på bloggen. Opstillingen til billedet her er faktisk super simpel, men alligevel yderst effektiv. Billedet er lavet på location i en kantine, men er skudt med studie flash.

Det er dog helt sikkert også muligt at lave et lignende billede med et speedlite setup.

Strobist tutorial - Portræt

Strobist tutorial – Portræt

Læs videre og se hvordan du kan lave et portræt billede som dette

Før vi går videre skal det lige siges at du kan have nok så meget udstyr, men der er ikke noget som slår en super model. Så lad os lige alle klappe lidt af Laura for hendes fantastiske arbejde 🙂

2 flash setup – der er brugt profoto lamper til billedet. Den ene belyser Laura og den anden baggrunden. Super simpelt og en nem opstilling, som det kan ses af lysdiagrammet her under.

Lys diagram - model/portræt billede

Lys diagram – model/portræt billede

Simpelt men effektivt er hvad jeg vil kalde dette setup. Ved at belyse model og baggrund uafhængigt af hinanden kan jeg styre eksponeringen af dem begge ved at skrue op og ned for den enkelte flash.

Bagge flash hoveder er Profoto D1 Air 1000W. Flashen på baggrunden er udstyret med en standard reflektor og flashen der oplyser Laura en Profoto 3×4 softbox.

Jeg har sat softboxen meget tæt på Laura hvilket er med til at give det meget bløde lys. For at softboxen ikke skal ramme baggrunden er det vigtigt at modellen ikke kommer for tæt på baggrunden.

Afstanden fra Laura til baggrunden har her været omkring 2-3 meter. Som jeg har været inde på i tidligere lys tutorials så er det en stor fordel med en softbox da den giver kontrol over lyset. Havde jeg her brugt en paraply, havde lyset fra denne helt sikkert ramt baggrunden og givet mig problemer.

Er du mere til den strobist udgaven med speedlites så findes der også softboxe som kan bruges til disse og som vil give lignende resultater. Nøglen er at få dem tæt på – MEGET tæt på. Jo tættere på din lyskilde kommer jo større bliver den i forhold til dit motiv. En større lyskilde giver dig et blødere lys.

Teknik

Billedet er taget med et Nikon D7000 og Nikon 70-200mm VR II @ 160mm

Lukketid: 1/200 sek.
Blænde: F13
ISO: 200

Har du nogen spørgsmål så tøv ikke med at smide en kommentar herunder.

Husk også at der er mange flere lys tutorials i arkivet som du kan kigge nærmere på.