Hvis du er fast læser af bloggen så ved du godt at jeg ofte forsøger at finde tid til at skyde lidt street foto. Det giver mig noget og lukker op for at lege med fotografiet på en anden måde end når man er på arbejde som fotograf.

Når jeg skyder street så bruger jeg typisk mit lille Fuji kamera. Det at bruge et andet kamera end mit “arbejds” kamera gør det også nemmere ikke at føle sig bundet af den normale tanke gang. Når jeg skyder street drejer det sig mere om at lege og udforske end at skabe det perfekte.

Her under er et par billeder fra en gåtur i Aarhus.

Lidt om Aarhus

Aarhus eller Århus er Danmarks næststørste og Jyllands største byområde med 285.273 indbyggere (2022). I Aarhus Kommune bor der 355.238 indbyggere (2022). Aarhus Kommune definerer Aarhus’ Storbyområde (kaldet Business Region Aarhus) til at omfatte samtlige kommuner i den statistiske landsdel Østjylland samt Viborg Kommune, hvilket omfatter en befolkning på 1.018.955 fordelt på 7.250,90 kvadratkilometer. Aarhus er desuden centrum i Byregion Østjylland (engelsk: East Jutland Metropolitan Area), der med en befolkning på 1.450.916 i et bælte fra Randers til Haderslev er Danmarks næststørste metropolområde og vækstcenter, kun overgået af København.

Byen ligger i Østjylland ved Aarhus Bugt med udsigt til halvøen Mols i østlig retning og til Kattegatøerne Samsø og Tunø længere borte mod sydøst.

Den 24. august 2012 blev Aarhus sammen med resten af Region Midtjylland udvalgt som europæisk kulturhovedstad i 2017.

Aarhus – Wikipedia

Street foto billeder fra Aarhus

Arkitektur foto af Navitas i Aarhus i sort/hvid

Et billede tag Navitas bygningen på Aarhus havn. Det var de mange linjer og vinkler der fik mig til at pege kameraet i den retning. Jeg har lavet billedet sort/hvid. Der var i forvejen ikke mange farver i billedet og konverteringen gav i mine øjne mere vægt til linjer og vinkler.

Walk the Yellow Line - Aarhus havn

Walk the Yellow line. Her fangede linjen på jorden som trækker en ind i billedet mig. Den ene farve og starten lige i billedet trækker en ind til både personer og kranen.

Billedet er skudt næsten helt nede ved jorden for at forstærke effekten af stregen.

Yellow - Gult i gult i gult - taget i Aarhus centrum

Vi holder den lige i de gule farver. Nogen gange er det faktisk farverne der fanger øjet. Her gik den gule farve igen i rigtig mange elementer hvilet giver et sjovt spil.

Wet reflections in Aarhus

Vi tager lige et billede mere med det gule, som vist lidt bliver et tema i den her fotoblog. Billedet her er fanget det det store kryds ved Aarhus banegård. Jeg måtte vente lidt på at få en person der kryssede vejen det rigtige sted.

Så her er der både den monochrome farvepalette med det gule og en spejling.

Street foto galleri

Her er lidt flere billeder fra min lille gå tur, håber i nyder dem. Smid endelig en kommentar hvis i har et spørgsmål 🙂