Når vi tager billeder er en stor del af det at få folk til at se godt ud og have det godt med sig selv. De skal jo gerne være glade for billederne og føle at de ser godt ud.

De fleste fotografer bruger mange tricks til at få personen de portrætterer til at se så godt ud som muligt. Lys og Photoshop er nok de mest brugte værktøjer til at gøre folk “smukke”. Skønhed er selvfølgelig meget personlig så det er selvfølgelig altid meget subjektivt.

En makeup artist og stylist kan også gøre meget for et billede. Personen bliver shinet op og kommer til at se så godt ud som muligt.

Det store spørgsmål er hvor langt skal vi gå?

Sue Bryce - før/efter

I mine øjne er der mange ting som spiller ind. Først og fremmest har det selvfølgelig meget at sige hvad billedet skal bruges til. Er det til brug i nyheds medier så er redigering selvfølgelig bandlyst. Portrætter er virkelig en grå zone, hvor langt skal man gå? Det skal jo gerne vise personen, men det er også en kunde som kan have ønsker, som måske strider imod hvad vi selv som fotograf normalt ville gøre.

Hvor langt går du? Hvor langt bør man gå?……………

Jeg faldt den anden dag over australske Sue Bryce’s hjemmeside. Hun er portræt fotograf og har base i Sidney.

På hendes hjemmeside har hun et før/efter galleri. Det viser hendes kunder som de er når de kommer og ved siden af det færdige foto. Nogen af dem er der ekstremt stor forskel på. Spørgsmålet er så om det er godt eller skidt.

Tag et kig og smid en kommentar herunder – hvad er din holdning? – er sådan et før/efter galleri en god ide? – er der gået for langt i forskønnelses processen?

https://suebryce.com/before_after.htm