Tid til at tage endnu et kig på hvordan et billeder er lavet. Modellen er igen skønne Regitze og billedet er taget samme aften som det jeg tidligere har lavet lys tutorial på.

Billedet her er taget noget senere på aftenen og det naturlige lys var nærmest helt væk. Det var nødvendigt at bruge en lommelygte for at få kameraet til at fokusere – så meget lys var der ikke.

Lys tutorial: Regitze.2

Lys tutorial: Regitze.2

Det er bare med at være vågen og finde nogle gode baggrunde. Her er det et lille skur i kanten af en parkeringsplads der er brugt som baggrund.

Som det kan ses af diagrammet er der brugt en flash i en lille softbox og en reflektor.

Lys tutorial - diagram - setup - tegning

Lys tutorial – diagram – setup – tegning

Der er tale om et rigtig strobist setup. Flashen er en Canon Speedlite 580EXII.

Der er brugt en lille Lastolite EZY softbox på 60x60cm. For at give et varmt skær har jeg monteret et CTO farve filter fra HONL.

Softboxen er placeret foran modellen og peger ned af mod hendes ansigt. Da jeg ikke lige havde et kæmpe boom stativ med sider flashen på et almindeligt stativ som en assistent holder.

Reflektoren bliver holdt helt vandret lige uden for billedet. Den bidrager ikke voldsomt men er alligevel lige med til at løfte skyggerne i billedet.

Flashen er udløst vedhjælp af mine PocketWizzard Mini TT1 og Flex TT5. De er en super løsning til radiostyret udløsning af Canon Flash. Flashen kører her ETTL-II og lyset styres rigtig godt.

Desværre er PocketWizzard stadig ikke klar med en Nikon udgave af Mini og Flex, men de skulle være på vej.

Billedet er skudt med et Canon EOS 5D Mark II og Canon EF 85L F1.2

Lukketid: 1/80 sek.
Blænde: F3.2
ISO: 400

Kunne du bruge ovenstående info kender du sikkert også nogen der kan så husk og del det med dine venner på facebook og twitter.