Tid til endnu et lille lys tutorial og denne gang med en lille bonus. Som et lille forsøg så har jeg optaget hele redigering processen fra start til slut. Det er der blevet en lille video ud af som kan ses sidst i denne post.

Billedet af den yndige model Regitze er taget til en aften ude med vores lokale fotoklub i Herning. Det regnede den aften, men det betyder jo bare at der er noget at lege med 🙂

Lys tutorial - Regitze i regnvejr

Lys tutorial – Regitze i regnvejr

Læs mere og bliver klogere på hvordan billedet blev til.

Der er til opstillingen brugt 3 Canon speedlites. Der er to bag modellen til at give rimlight og lyse regnen op. Foran modellen er der en enkelt som bliver skudt igennem en hvid paraply. Det hele er trigget med PocketWizards.

Lys tutorial - diagram - setup - Regitze i regnen

Lys tutorial – diagram – setup – Regitze i regnen

De to speedlites bag Regitze står på fuld power og der er sat en blå gel foran for at farve lyset blåt. Jeg må indrømme at jeg ikke kan huske indstillingen på flashen i paraplyen.

Jeg har taget et par billeder som kan være med til at vise billedet opbygning.

Her er det kun de to baggrunds flash der oplyser billedet

Her er det kun de to baggrunds flash der oplyser billedet

Baggrund og front lys er nu klar til action

Baggrund og front lys er nu klar til action

Ups

Ups

Det er vigtigt at speedlitesne bag modellen er helt gemt bag hende. Kan jeg se dem fra kamera vinklen giver det nogle temmelig anderledes resultater. Billedet ups viser tydeligt hvad der sker hvis lamperne kan ses.

Billedet er skudt med mit Canon EOS 5D Mark II. Jeg har valgt en Canon 70-200L F2.8 IS for at få en lang brænde vidde og en lille blænde. Det er med til at sikre at regnen bliver flot uskarp bag Regitze.

Lukketid: 1/60 sek.
Blænde: F2.8
ISO: 100

Som lovet så for i denne gang en lille video med redigering af billedet. Den originale video er 28 minutter så jeg har speedet den op for at i ikke skal bruge alt for lang tid på at kigge den 🙂

Kom endelig med spørgsmål og kommentarer.

Husk også at følge mig på facebook og twitter.