Hvis du følger med på bloggen her har du sikkert opdaget at jeg i sommers endnu engang var afsted til Danmarks Smukkeste Festival – Skanderborg Festival.

Jeg er fotograf på festivallen og laver en masse forskelligt fra koncerter til portrætter og stemnings billeder.

En af opgaverne i år var et portræt billede af Henrik Poulsen fra DR P3. Skanderborg Festival har et rigtig godt samarbejde med DR P3. P3 Sender en masse radio fra festivallen og har endda en scene opkaldt efter sig.

En del af samarbejdet er også på musik fronten hvor Henrik Poulsen er DR’s mand. Det skulle der laves en artikel om og dertil skulle bruges et portræt foto af Henrik Poulsen.

Portræt af Henrik Poulsen DR - P3

Portræt af Henrik Poulsen DR – P3

Læs videre og se hvordan billedet er lavet……

Under en festival har de fleste folk bag kulissen rigtig travlt og Henrik Poulsen var ingen undtagelse.

Billedet skulle dog gerne sige lidt om at han var der i forbindelse med DR P3. Jeg fik ham heldigvis overtalt til en lille gå tur over til et område hvor et par sende biler holdt parkeret.

Jeg havde test skudt så meget som muligt inden jeg hentede Henrik ind. Tiden var som sagt kort og der er ikke meget point i at spilde den på at rode med noget teknisk.

Det første billede af Henrik blev taget 11.57.48 og det sidste billede 12.01.02 – så tiden var meget kort.

Lys diagram - portræt af Henrik Poulsen

Lys diagram – portræt af Henrik Poulsen

Lyset er lavet ved hjælp af to Canon speedlites. Begge blev udløst ved hjælp af Pocketwizard radio sender/modtager.

For at skabe kontrast imellem baggrund og Henrik bruge jeg to farve filtre. På baggrunden brugte jeg et blåt filter. Jeg zoomede flashen ind på 105mm for at samle lyset på et lille område og derved skabe fokus på DR logoet.

Lyset på Henrik Poulsen kommer også fra en speedlite og her brugte jeg en CTO gel for at varme lyset lidt op og gøre kontrasten imellem baggrund og Henrik endnu større.

Teknik

Billedet er taget med Canon EOS 5D Mark II og Canon EF 24-70L F2.8 @ 48mm

Lukketid: 1/100 sek
Blænde: F7.1
ISO: 100

Med mere tid kunne resultatet helt sikkert været blevet bedre. Jeg er dog rimelig tilfreds når man tænker på den korte tid jeg havde, udstyret og at billedet er taget i en skov hvor det små dryppede.

Har du nogen spørgsmål eller kommentarer jamen så er det nedenfor det foregår 🙂