Undskyld undskyld undskyld, ja det er vist det første jeg bør sige. Det er alt alt for lang tid siden jeg sidst har lavet en lys tutorial her på bloggen. Nu er det blevet tid til endnu en tutorial og jeg skal gøre mit bedste for at lave endnu flere i fremtiden.

Billedet denne gang er et meget typisk beauty portræt. Modellen er den skønne Louise Lilleris.

 

Beauty portræt tutorial - Sådan laver du lyset

Beauty portræt tutorial – Sådan laver du lyset

 

Til billedet her er der brugt en flash og to reflektorer. Flashen er en Elinchrom RX600 hvorpå jeg har monteret en hjemmelavet beautydish.

Lys diagrammet nedenfor viser hvordan det hele er sat op. Beautydishen er placeret lige foran Louise og hævet op så den skyder skråt ned imod hende.

Foran Louise og helt vandtret cirka i mavehøjde er der en hvid reflektor. Den sørger for at lysne skygge områderne i billedet. Selvom min beautydish har en hvid overflade giver den stadig et kontrastfuldt lys, som har godt af lidt opblødning i denne type billede.

Jeg ville gerne have en hvad baggrund i billedet og tog derfor en reflektor mere i brug. Den er placeret lige bag ved Louise og bliver lyset op af samme flash.

Lys skitse til beauty portræt tutorial

Lys skitse til beauty portræt tutorialOpstilling er altså rimelig simpel over/under, ofte kaldet clamshell light. Har du ikke studie flash, kan den opstilling også fint lade sig gøre med f.eks. en speedlite reflekteret i en paraply.

Teknik

Billedet er skudt med et Canon EOS 5D Mark II og Canon EF 135L F2 selvfølge på 135mm.

Lukketid: 1/160 sek
Blænde: F11
ISO:  100

Jeg håber denne tutorial har givet dig mod på at prøve dig frem med lidt lys. Har du spørgsmål/kommentarer så skriv endelig en besked herunder :)[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]