Så er det igen blevet tid til en lille lys tutorial. Billedet her er faktisk ret simpelt at lave og kræver kun to flash.

Billedet er taget som en del af min test af Nikon D7000. Opstillingen er noget der nemt kunne være lavet i et studie, men er faktisk skudt på location.

Lys tutorial - Portræt billede

Lys tutorial – Portræt billede

Læs videre og se hvordan billedet er lavet – inkl. behind the scenes billede og lys diagram.

Billedet er som sagt ikke et studie billede. Det er skudt i en kantine, baggrunden er en almindelig blå væg og jeg har flyttet en stribe borde og stole for at få plads til opstillingen.

Der er brugt to studie flash til billedet her. Begge er Profoto lamper og den ene er i en profoto softboex 3×4 og den anden med en almindelig reflektor.

Lys tutorial - diagram for portræt billede

Lys tutorial – diagram for portræt billede

Som du kan se ud af lys diagrammet er der brugt en flash til at belyse modellen og en til baggrunden.

Flashen på baggrunden peger direkte ind i væggen. Billedet kunne godt være lavet uden, men flashen gør at der er et skifte i farverne på baggrunden. Det giver lidt mere spil i billedet og er også med til at ramme modellen lidt ind.

Softboxen som belyser modellen står faktisk lidt foran modellen. Det er altså kun lyset fra kanten af softboxen der rammer modellen. Jeg gør dette for at få det blødeste lys ud af softboxen.

Jeg har også placeret softboxen meget tæt på modellen igen for at gøre lyset så blødt som muligt.

Da jeg skød billeder her huskede jeg faktisk at tage et behind the scenes billede, som viser hvordan flashene er placeret.

Portræt/model - Behind the scenes

Portræt/model – Behind the scenes

Billedet er skudt med Nikon D7000 og Nikon 70-200 F2.8 VR II @ 150mm

Lukketid: 1/200 sek.
Blænde: F10
ISO: 200

Som altid så skyder du bare løs hvis du har et spørgsmål 🙂