Der findes rigtig mange steder på nettet hvor man kan blive klogere på fotoverdenen og dens mange forunderligheder. Et af disse steder af det meget kendte youtube. Det største problem med youtube er den enorme mængde af videoer.

Tonsvis af videoer er både godt og skidt, for ja det er dejligt med meget information, men den store mængde gør det svært at finde de gode videoer. Jeg sider ofte og kigger rundt på youtube og prøve at finde nogle interessante og lærerige videoer.

Her under er et par af de steder jeg har fundet som er ret gode.

Karl Taylor Photography Masterclass

Karl Taylor Photography @ Youtube

Karl Taylor Photography @ Youtube

Youtube kanalen indeholder både tutorials, behind the scenes og lidt time lapse sekvenser. Karl Taylor er en god underviser, og har også lavet nogle betalings DVD’er med undervisning, som er værd at kigge på.

Læs mere og se flere kanaler

PeachPit TV

Peach Pit TV @ Youtube

Peach Pit TV @ Youtube

PeachPit TV tilbyder mange forskellige videoer. Der er interviews, tips & tricks, tutorials og meget mere. Du finder en masse information ikke kun omkring foto, men også hjemmesider, redigering primært med photoshop, men også andre programmer.

Bert Stephani

Bert Stephani @ Youtube

Bert Stephani @ Youtube


Belgisk fotograf der med en hel stribe videoer viser og forklarer hvordan han arbejder.

Camera Labs Digital Camera Video Reviews

Cameralabs - Digital Camera Video Reviews @ Youtube

Cameralabs - Digital Camera Video Reviews @ Youtube

Står du og skal kigge på nyt kamera eller objektiv? Så find test/reviews på Camera Labs video review youtube kanal.

snapfactory

snapfactory @ Youtube

snapfactory @ Youtube

snapfactory er helt sikkert en af de youtube kanaler du ikke må snyde dig selv for. På siden finder du tonsvis af gode videoer som forklarer en masse ting omkring udstyr og det at fotografere.

De har også en serie under navnet “How’d They Do That?” Her tager værten en snak med en kendt fotograf omkring hvordan de udfører deres arbejde.

Hvad har jeg glemt?

Ja hvad har jeg glemt… kender du en youtube/vimeo kanal, som kan lærer os alle noget om foto/fotografering/photoshop/lightroom eller noget helt andet som har relevans for fotografer? Jamen så med en kommentar og glæd alle os andre med den 🙂

Fstoppers – behind the scenes fotografi fra hele verden

Fstoppers

Fstoppers

For efterhånden noget tid siden fik et par fyre en super ide. De ville lave en hjemmeside med behind the scenes og foto relaterede videoer. De gør et fantastisk stykke arbejde og siden har tonsvis af gode videoer. Det er en side jeg typisk er forbi et par gange i ugen og varmt kan anbefale.