Hvis du følger med her på siden ved du allerede at jeg primært fotografere mode og portrætter. Har du fulgt med i længere tid ved du at jeg også har fotograferet en hel del koncerter, både i Herning, men også andre steder, som f.eks. Smukfest.

En ting du stort set aldrig har set på bloggen er sports foto.

Prøv noget nyt

Nogen gange skal man prøve noget nyt og dermed udfordre sig selv. Det bliver om muligt endnu mere vigtigt når man har fotograferet i nogle år. Jeg er selv ved at have været i gang i et stykke tid og har prøvet lidt forskelligt.

Til daglig fotografere jeg mode og produkter på fuld tid. Når man lever af noget betyder det også at der ikke altid bliver gjort helt så meget ved det i fritiden. At jeg ikke for lavet nok ved siden af er dog noget jeg ofte fortryder. Det er jo der man selv er herrer over projektet og har mulighed for at udvikle sig og prøve noget nyt.

EM i Svømning i Herning 2013 - Jyskebank Boxen

EM i Svømning i Herning 2013 – Jyskebank Boxen

Sport – EM i svømning

Den 12-15 december blev der i Herning afholdt EM i svømning på kortbane. Jeg er selv gammel svømmer så det var jo noget jeg syntes var lidt spændende. Det var også noget helt andet end hvad jeg plejer at fotografere. Jeg søgte om akkreditering og var så heldig at blive tildelt en.

Det betød at jeg nu blev kastet ud i noget jeg slet ikke havde styr på. Det er på en måde skræmmende og på den anden side pisse fedt.

Du har sikkert hørt om Jyske Bank Boxen og nogen af de mange koncerter der er afholdt i den. Normalt er det jo ikke et sted med en pool og forvandlingen er alligevel lidt sej at se.

Udstyr

Jeg har en del udstyr i tasken, men da sports fotografi ikke lige er det jeg normalt laver er min taske naturligt nok ikke spækket med sports gear.

D800E er et super fedt kamera, men det er måske ikke lige det bedste valg når der skal fotograferes svømning.

Når man ikke har det udstyr man skal bruge er der et par muligheder….

  • Man kan købe sig fattig – tror mig det går stærkt med sports fotogrej
  • Man kan leje udstyret – noget billigere men koster alligevel en slat
  • Man kan malke de kontakter man har og låne sig frem – koster gratis 🙂

Jeg er så heldig at jeg kender nogle super flinke mennesker og havde mulighed for at låne lidt udstyr.

Lidt research og jeg kom frem til at det jeg skulle bruge var et Nikon D4 og en 400mm F2.8 VR. Det kombineret med mit eget gear mente jeg ville dække det hele.

Gode venner og gode intentioner rækker dog kun så langt. Torsdag (dagen hvor det hele startede) kom en flink gut forbi med et Nikon D4 og et Nikon 200mm F2 VR. 400mm’eren var allerede udlånt så den var ikke en mulighed. Det var jeg forberedt på. Der hvor det gik galt var at han ikke havde den 2x extender med som jeg også skulle have lånt.

PANIK – 200mm er jo ingen ting i en svømmehal og gode råd var dyre. Jeg endte med at hænge lidt i telefonen og var så heldig at ende med at låne en Nikon 500 mm F4 VR.

Der skal lyde en kæmpe tak til dem der hjalp med udstyret uden jeres hjælp var det sgu  ikke blevet det samme.

Udstyr til fotografering af EM i Svømning 2013

Udstyr til fotografering af EM i Svømning 2013

Sådan en 500 mm er en stor satan og den vejer godt til. Monopod er helt klart et most. Så skal du ud og prøve en lang tele af så HUSK en monopod.

Billeder fra EM i Svømning 2013 – Jyskebank Boxen i Herning

Dansk svømmer klar til start ved EM i Herning 2013

Dansk svømmer klar til start ved EM i Herning 2013

Ryg start af danske herre svømmer EM 2013 i Herning

Ryg start af danske herre svømmer EM 2013 i Herning

Fly svømmer til EM i Herning 2013

Fly svømmer til EM i Herning 2013

Jyskebank Boxen i Herning under EM i Svømning 2013

Jyskebank Boxen i Herning under EM i Svømning 2013

Kamp til stregen under EM i svømning 2013 i Herning

Kamp til stregen under EM i svømning 2013 i Herning

Lotte Friis starter duellen med Mireia Belmonte under EM 2013

Lotte Friis starter duellen med Mireia Belmonte under EM 2013

Brystsvømning i fuld fart til EM 2013 I Herning

Brystsvømning i fuld fart til EM 2013 I Herning

Brystsvømning i fuld fart til EM 2013 I Herning

Brystsvømning i fuld fart til EM 2013 I Herning

Det var lidt af de mange billeder jeg nåede at fange under svømme EM 2013 i Herning. Jeg laver en lille opfølgning senere med endnu flere svømme billeder.

Prøv noget nyt !!!!

EM i svømning var noget helt nyt for mig, men det var rigtig sjovt og en fed udfordring. Jeg kan ikke opfordre kraftigt nok til at du kommer ud og prøver kræfter med noget helt andet end hvad du normalt fotografere.

Find noget du aldrig har fotograferet før og prøv kræfter med det 🙂