Hvis du har været ude og rejse har du måske mødt en sikkerhedsvagt, som ikke syntes du skal tage billeder. Du behøver faktisk ikke at rejse længere væk end England.

I London og mange andre storbyer rundt omkring på kloden bliver fotograf ofte mødt af sikkerhedsvagter der mener de ikke må fotografere. Det sker ofte når fotografen befinder sig på offentlige områder og tager billeder af bygninger. Vagter kommer ud og siger at det må man ikke. Hvis vi tager London som eksempel har de faktisk ikke ret og fotografen er i sin gode ret til at tage billeder af private bygninger så længe han/hun befinder sig på offentlige områder.

Videoen herunder viser et lille eksperiment hvor seks fotografer bevæger sig ud i London for at tage billeder. De holder sig til offentlige områder, men tager billeder af private bygninger. Hvor skræmmende det end lyder så bliver alle seks fotografer konfronteret af sikkerhedsvagter. I tre tilfælde bliver politiet tilkaldt for at løse problemet – hver gang af sikkerhedsvagterne.

Se videoen og hvad resultatet er.

Husk at du har ret til at fotografere på offentlige områder så sæt dig ind i reglerne og lad ikke en sikkerhedsvagt bestemme hvad du må og ikke må.

Husk at der for områder som f.eks. militær baser gælder andre regler.