Ikke så meget fyld i den her post, men et godt grin og en super imponerende video.

De må have alt alt for meget tid til overs på den arbejdsplads 🙂

I skal da heller ikke snydes for en lille behind the scenes om projektet.

Hvad er en Rube Goldberg-Maskine?

En Rube Goldberg-maskine, opkaldt efter den amerikanske tegneserietegner Rube Goldberg, er en kædereaktions lignende maskine eller apparat, der bevidst er designet til at udføre en simpel opgave på en indirekte, upraktisk og overdrevent kompliceret måde.

Normalt består disse maskiner af en række enkle, uafhængige anordninger, hvor hver enkelt handling udløser den næste, hvilket i sidste ende fører til, at man når et bestemt mål. I Storbritannien kaldes en lignende maskine for en “Heath Robinson contraption” efter tegneserier af tegneren W. Heath Robinson.

Man ser ofte udformningen af en sådan “maskine” præsenteret på papir som en tegning, men de kan faktisk gennemføres i virkeligheden, hvis de gøres små nok til at være praktiske. Det tager utrolig lang tid at opbygge dem og kan indeholde et stort arbejde. Ofte er der også en del trail and error i processen.

Vil du selv i gang kan det kraftigt anbefales at opdele processen. Så du får testet hver enkelt del af din maskine. Når de enkelte dele virker, kan du koble dem sammen og se om du kan få dem alle til at trigger den næste i rækken.

Sådanne maskiner typisk blevet konstrueret fuldt ud til underholdning (f.eks. er der i filmen “Peewee’s Big Adventure” en morgenmads scene, hvor der indgår flere korte Rube Goldberg-maskiner).