Vil du blive klogere på fotografi og photoshop så findes der tonsvis af muligheder online. Der findes et hav af blogs som tilbyder undervisning i større eller mindre grad.

Er det ikke nok? Ja hvad gør du så? Der findes heldigvis også store sites med fokus på undervisning. Ofte trækker de på nogen af de ledende inden for deres felt.

Online træning - undervisning

Online træning - undervisning

Læs videre og find de steder hvor du kan blive klogere.

Kelbytraining.com

Bag Kelbytraining står Scott Kelby også kendt for Photoshop UserTV og NAPP. Kelbytraining tilbyder undervisning i mange former og medier. Der er lavet DVD’er, bøger, seminarer og ikke mindst online materiale.

Kelby Training

Kelby Training

Det er ofte de helt store kanoner inden for branchen som underviser. Blandt underviserne finder vi Joe McNally, Rick Sammon, David Ziser, Terry White, Moose Peterson, Dave Cross, Matt Kloskowski og mange flere.

Kelbytraining tilbyder undervisning inden for Photoshop, fotografi og en lang række andre Adobe programmer.

Her er et lille udpluk af undervisnings titlerne: “Shooting with the Elinchrom Quadra System”, “Nature Photography – Shorebirds”, “Lightroom 3 In Depth”, “Live Wedding Shoot, Start to Finish”, “Photoshop CS5 Down and Dirty Tricks”, “Photoshop CS5 Crash Course”, “Architectural Photography”, “Light it, Shoot it, Retouch it”, “Photoshop Color Strategies”, “Creative Lightning for Photographers”, “InDesign CS5 Power Session” og mange mange flere.

Desværre er alt den herlige undervisning ikke gratis. Prisen er dog overkommelig og en måneds fuld adgang koster 24,95$ og et helt år kan fås til 199$.

Lynda.com

Lynda.com er en af de største leverandører af online undervisning til stort set alle slags software. Fokus er på software og du finder ikke kurser i brug af kamera eller hvordan du skal tage et billede.

Lynda.com - online undervisning

Lynda.com - online undervisning

Hos Lynda.com finder du også et hav at top professionelle folk som har styr på at formidle deres ting.  Der er virkelig mange tutorials hos lynda.com og du kommer ikke sådan lige igennem dem alle. Hvis man kigger lidt rundt på siden bliver der reklameret med over 42.000 tutorials.

Der er undervisning i SEO, Photoshop, ActionScript, 3D, Video, CAD, Raw, CSS, Databaser, Email, e-handel og meget meget mere.

Lynda.com er desværre heller ikke gratis. Du kan få en måneds adgang til 25$ eller 37,50$ hvis du også vil have adgang til trænings filerne. Et år koster 250$ eller 375$ med trænings filer.

Lynda.com giver dig mulighed for virkelig at komme i dybden med de forskellige programmer.

Deke McClelland som virkelig har styr på Photoshop tilbyder 3 kurser – begynder, avanceret og master. Kurserne er på 14t 24min – 20t 57min – 13t 7min. Altså  mere end 48 timers Photoshop video og det er uden getting started filmene – og det er fra bare en underviser. Der er naturligvis flere som underviser i Photoshop.

Så det er et godt sted at starte hvis du vil lære alle hjørner af et program at kende.

KelbyTV

Det sidste tilbud vi skal kigge lidt på er gratis. Der er langt fra så meget indhold som på de to tidligere nævnte. Gratis indhold er dog altid værd at kigge på. Bag KelbyTV står som du nok kan regne ud Scott Kelby. Manden bag er altså den samme som hos Kelbytraining.

KelbyTV samler en række online shows omkring Adobes programmer og tager også et lille kig på den fotografiske verden.

Kelby TV - gratis online undervisning

Kelby TV - gratis online undervisning

På siden bliver du tilbudt en hel række faste shows.

NAPP News – Nyt fra den kreative branche, tips & tricks til photoshop og andet Adobe software.

ask dave – Skriv et Photoshop spørgsmål, værd uge udvælger og besvarer han en stribe.

PhotoshopUsertv – Et show om Photoshop hvor der også kigges på Lightroom, plugins og lidt fotografi.

Lightroom Killer Tips – Tips og tricks til Adobe Photoshop Lightroom

Layers TV – Tutorials til alt fra Adobe. Tips og ressourcer til fotografer, designere, illustratorer osv.

D-Town TV – Værterne er Scott Kelby og Matt Klowskowski. Tips & tricks til kamera og fotografi.

Photoshop Killer Tips – Som forventet finder du her tips & tricks til Adobe Photoshop.

KelbyTV har ikke nær den samme dybde som de andre tilbud, men er klart værd at give et kig. Det er jo gratis og folkene bag ved godt hvad de snakker om.