I øjeblikket stormer video frem i vores allesammens elskede dslr kameraer. Der er mange super flotte eksempler på hvad mulighederne er. F.eks. Vincent Laforet har skabt sig et kæmpe navn og en ny karriere vedhjælp af hans små videoer som demonstrerer hvad der kan laves med et dslr.

I den virkelige verden bruges kameraerne også over alt. Vi har set store amerikanske serier hvor kameraet bruges. Hjemme i lille Danmark er kameraerne også i brug både hos DR og andre produktionsselvskaber. Oven i alt dette kan vi ligge den store brug i reklame verdenen. Alt i alt er der nok ikke nogen tvivl om det er en del af industrien som er kommet for at blive.

Nu sker der mere nyt som kan være med til at gøre video endnu mere attraktivt. De fleste af os kender google street view hvor det er muligt at kigge rundt 360 grader og se omverdenen. Nu har et “lille” firma der kalder sig Yellowbird taget skridtet videre. De har udviklet et system som via 5 kameraer giver et 360 graders video billede. Hvad mere er har de udviklet et system som gør det muligt at kigge rundt i videoen, som vi kender det fra google.

Det nye er altså 360 graders interaktiv live video, prøv det selv herunder. Træk musen rundt på billedet imens videoen kører og bestem selv vinklen.