Så er det blevet tid til at kigge på endnu et billede og hvordan det er lavet. Billedet er skudt udendørs og er et mix imellem flash og dagslys. Der er kun brugt en lampe, altså et one light setup som mange af jer gerne vil have info på.

Billedet er et dejligt aften portræt af den yndige Regitze.

Regitze

Lys tutorial – Regitze

Som det kan ses af diagrammet er der brugt en flash med en lille softbox.

Lys tutorial - Regitze

Lys tutorial – Regitze

Aftensolen som giver rigtig meget af lyset og den dejlige varme farve i billedet er bag modelen i venstre side. Flashen der er brugt til billedet er en Canon Speedlite 580EX II. Flashen kører ETTL-II via PocketWizzards Flex TT5 og Mini TT1 og er sat til +2/3.

For at matche det varme lys der var er der sat en full CTO (Color Temperature Orange) gel over flashen.

Som det kan ses er flashen i en lille softbox. Løsningen med en softbox til speedlite er dyre end en paraply, fordelen er at du har mere kontrol over lyset. Softboxen der er brugt her er en Lastolite EZY Softbox 60x60cm. Jeg kan varmt anbefale denne softbox som pakkes ned til ikke at fylde ret meget og vægten er også lav så klart noget der passer ind i et strobist setup.

Billedet her er skudt med et Canon EOS 5D Mark II og Canon EF 85L F1.2 selvfølgelig på 85mm.

Lukketid: 1/200 sek.
Blænde: F2.8
ISO: 100

Som altid er du meget velkommen til at smide en kommentar hvis du har et spørgsmål. HUSK også at tjekke de andre lys tutorials på siden 🙂