Nu nærmer tiden for årets konfirmations ræs sig hastigt. For en masse unge mennesker er det tid til forkælelse i en ofte uhørt grad. Konfirmation er jo egentlig en bekræftelse af ens kristne tro, men for de fleste går det mest op i fest og gaver.

Det er så her jeg bør finde en kost frem og få fejet for egen dør, jeg er også selv konfirmeret og skal jeg være ærlig…. så havde det intet med min kristne tro at gøre. Alle de andre blev det så det gjorde jeg selvfølgelig også.

Konfirmations billeder

Konfirmations billeder

Til konfirmationen skal der selvfølgelig tages billeder. For det meste er det noget med at en lokal fotobutik har en fotograf ude som lige skyder et par skud i kirken. Resultatet viser for det meste også at der er tale om hurtige skud og samlebånds arbejde.

Det er nok også grunden til at flere og flere forældre tager fat i en fotograf for at få lavet nogle billeder af deres børn på den store dag.

Konfirmations billeder

Konfirmations billeder

HUSK og læs videre 🙂

Jeg har selv fotograferet en del konfirmationer og måderne at gøre det på svinger en del. Nogen ønsker bare de meget traditionelle skud i kirken. Andre vil gerne have nogle flotte billeder både ved kirken, men også i noget nærliggende natur.

Konfirmations billeder

Konfirmations billeder

En helt anden måde at gøre det på er at konfirmanden bliver fotograferet på en anden dag end selve konfirmationen. Det er i mine øjne en super løsning da det giver bedre tid.

Konfirmanden har ikke allerede tankerne langt væk i gaver. Forældrene ikke hovedet fuld af stress over gæster, mad, borddækning og om onkel Åge og tante Lise nu kan finde ud af at side ved siden af hinanden.

Der er altså meget mere ro om situationen og det kan ses på billederne.

Konfirmations billeder

Konfirmations billeder

Vælger man løsningen med at ligge fotograferingen en anden dag er der også en del flere kreative muligheder. Konfirmanden kan have den nye cykel, el guitaren, hesten, Mac book’en eller hvad der nu ellers er kommet af gaver med på billedet. Der er tid til at eksperimentere og have det sjovt.

Konfirmations billeder

Konfirmations billeder

Den ultimative løsning er selvfølgelig det bedste fra begge verdner. Få foreviget selve dagen ved kirken og i omkring liggende natur/by og få et komplet foto shoot på en anden dag hvor der virkelig kan arbejdes med det sjove og gode billede. Så har du mindet fra dagen samt nogle super skud af konfirmanden uden stress og jag.

Konfirmations billeder

Konfirmations billeder

Hvad siger du?

Har du fået taget konfirmations billeder eller har du som fotograf taget konfirmations billeder? Hvad er din holdning og kan du se fornuften i at blive fotograferet på en anden dag?